top of page

ONTHEFFING
van de inburgeringsplicht

Ontheffing aanvragen van uw inburgeringsplicht is mogelijk wanneer u ernstige lichamelijke of geestelijke problemen ervaart en bij bijzondere persoonlijke omstandigheden.

U kunt ontheffing aanvragen voor het basisexamen inburgering buitenland (A1)

of het inburgeringsexamen (A2).

 

Immigration Services ondersteunt u graag

bij uw aanvraag.  

Ontheffing 9.jpg

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00. Voor al uw vragen zijn wij dagelijks tussen

09:00 en 13:00 bereikbaar tijdens ons telefonisch spreekuur op telefoonnummer 070 - 800 2111 / 020 - 261 6434.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Ontheffing aanvragen van uw inburgeringsplicht

 

 

Heeft u een ernstig lichamelijk of geestelijk probleem of zijn er bijzondere persoonlijke omstandigheden? Bent u niet geslaagd voor (onderdelen van) het examen? Dan kunt u een (gedeeltelijke) ontheffing aanvragen ​voor het basisexamen inburgering buitenland of het inburgeringsexamen. Wanneer u een ontheffing krijgt hoeft u het examen niet te maken.

U kunt op medische gronden ontheffing krijgen wanneer u ernstige lichamelijke of geestelijke problemen heeft of bij sprake ​bij blind- of doofheid waardoor u het examen niet kunt maken.

 

Ook kunt u op grond van bijzondere persoonlijke omstandigheden ontheffing krijgen wanneer er schrijnende of bijzondere persoonlijke omstandigheden zijn. Indien u meerdere keren niet bent geslaagd voor het examen kunt u ook in aanmerking komen voor een ontheffing.

Ontheffing aanvragen

 

Komt u in aanmerking voor een ontheffing voor de inburgeringsplicht? Wij verzorgen de aanvraag graag en zijn uw aanspreekpunt wanneer u er met de IND of met DUO niet uitkomt. ​

​Neem voor meer informatie contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Kosten ontheffing

 

 

 

Aan het verzoek om ontheffing van de inburgeringsplicht zitten kosten verbonden. U dient in sommige gevallen een medische keuring te ondergaan bij de Nederlandse ambassade/consulaat of bij Argonaut

in Nederland. De kosten hiervan zijn circa € 350,-.

 

Daarnaast betaalt u ook voor de werkzaamheden van Immigration Services the Netherlands. Wij hanteren

een vast bedrag van € 149,- exclusief BTW (€ 41,79) per aanvraag.

Wordt uw aanvraag onverhoopt afgewezen? We tekenen kosteloos bezwaar voor u aan wanneer uw aanvraag door Immigration Services is ingediend.

Aanmelden

 

Alvorens u een opdracht geeft is het verstandig om eerst te controleren of dit mogelijk is en of u aan alle voorwaarden voldoet. Indien u aan alle voorwaarden voldoet kunt u zich inschrijven via onze website.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan vrijblijvend telefonisch contact op met ons team van specialisten.

Stap 1 - Aanmelden
U meldt zich aan via onze website door 'nu aanvragen' onderaan deze pagina te selecteren.

Stap 2

Voltooi uw aanmelding door het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens kunt u de cursus veilig online betalen via een van de betaalmethodes: iDeal (meest gekozen betaalmethode) PayPal of creditcard (Mastercard / Visa). 

Stap 3

Zodra wij uw aanmelding via onze website hebben ontvangen bevestigen wij de opdracht per e-mail middels een schriftelijke opdrachtbevestiging. Na het aanmaken van het dossier en bevestiging van de opdracht gaan wij aan de slag met uw zaak.

U ontvangt van ons een e-mail met benodigdheden voor het maken van een dossier. Uw gegevens slaan wij op in ons systeem. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt en zijn enkel bedoeld voor de opdracht en de verwerking van de benodigde formulieren en documenten.

Na ontvangst van de benodigde documenten ten behoeve van het verzoek om ontheffing streven wij ernaar de aanvraag binnen 5 werkdagen in te dienen bij DUO.

WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

621293-PNUBU4-582.jpg

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

bottom of page