top of page

VERBLIJFSVERGUNNING WIJZIGEN

Veranderd uw verblijfsdoel, bijvoorbeeld vanwege

een echtscheiding of is er een verandering in uw persoonlijke situatie? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw verblijfsvergunning. Daarom bent u verplicht deze verandering aan de IND door te geven.

 

Op het moment dat er een wijziging is in uw situatie of wanneer de wijziging al heeft plaatsgevonden, moet u zo snel mogelijk uw verblijfsvergunning wijzigen. In sommige gevallen dient u een nieuwe aanvraag te doen.

 

We helpen u graag bij het wijzigen van uw verblijfsdoel of bij een nieuwe aanvraag voor een verblijfsvergunning met een ander verblijfsdoel.

Ontwerpen op een Tablet

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00. Voor al uw vragen zijn wij dagelijks tussen

09:00 en 13:00 bereikbaar tijdens ons telefonisch spreekuur op telefoonnummer 070 - 800 2111 / 020 - 261 6434.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Wanneer moet u een andere verblijfsvergunning aanvragen  

Wanneer u een verblijfsvergunning bepaalde tijd hebt gekregen voor een specifiek doel, bijvoorbeeld voor verblijf bij uw echtgenoot, partner of bij uw ouders dan hebt u alleen recht op deze verblijfsvergunning als u voldoet aan de voorwaarden voor die verblijfsvergunning.

 

Ook wanneer u een verblijfsvergunning bepaalde tijd hebt gekregen omdat u studeert, werkt of een au pair bent dan hebt u alleen recht op deze verblijfsvergunning als u voldoet aan de voorwaarden voor die verblijfsvergunning. Voldoet u niet meer aan die voorwaarden, dan moet u een andere verblijfsvergunning aanvragen.

 

Voorbeelden van verandering zijn:

  • U hebt een verblijfsvergunning voor verblijf bij uw echtgenoot en u bent gescheiden. Of u en uw (geregistreerd) partner zijn uit elkaar gegaan en u woont niet meer samen. Als u niet aan de voorwaarden van uw verblijfsvergunning voldoet dan heeft dit gevolgen voor uw verblijfsrecht. U kunt uw verblijfsvergunning niet verlengen.

  • U hebt een verblijfsvergunning voor arbeid in loondienst, maar u hebt geen werk meer. Soms krijgt u nog een periode van 3 maanden om een andere baan zoeken.

  • U hebt een verblijfsvergunning voor verblijf bij uw ouders, maar u bent inmiddels getrouwd, apart gaan wonen of u hebt een eigen huis.

  • U hebt een verblijfsvergunning voor studie, maar u bent gestopt met uw studie of u bent afgestudeerd.


Als u uw verblijfsvergunning wilt wijzigen, dan moet u hiervoor een nieuwe aanvraag indienen. Wij kunnen voor u een ‘wijziging verblijfsdoel’ aanvragen. U hoeft hiervoor niet terug naar het land van herkomst. Wel heeft u bepaalde documenten nodig. Wij verzorgen de wijziging voor u en begeleiden u gedurende de hele procedure. 

Ondersteuning bij de wijziging van uw verblijfsvergunning 

Als u uw verblijfsvergunning wilt wijzigen, dan moet u hiervoor een nieuwe aanvraag indienen. Wij kunnen

voor u een ‘wijziging verblijfsdoel’ aanvragen. U hoeft hiervoor niet terug naar het land van herkomst. Wel

heeft u bepaalde documenten nodig. Wij verzorgen de wijziging voor u en begeleiden u gedurende de hele procedure. 

 

Immigration Services ondersteunt u bij het complete proces van uw aanvraag om binnen een zo kort mogelijke tijd een andere verblijfsvergunning te verkrijgen. Ons team van specialisten is altijd volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, voorwaarden en benodigde documenten met betrekking tot uw verblijf in Nederland. Door het complete traject te coördineren en faciliteren bent u zeker van een soepel verloop.  

Voorwaarden wijzigen verblijfsvergunning 

 

Heeft u een andere verblijfsvergunning nodig voor uw verblijf bij uw partner, een familielid of voor uw studie of werk in Nederland? Immigration Services heeft alle disciplines op het gebied van immigratierecht in huis om uw verblijf in Nederland mogelijk te maken.

 

Een andere verblijfsvergunning aanvragen doet u door een nieuwe aanvraag in te dienen voor de verblijfsvergunning met het verblijfsdoel die u nu wilt aanvragen. Op onze website vindt u op de pagina van het verblijfsdoel waarvoor u de verblijfsvergunning wilt aanvragen de voorwaarden, de aanvraagprocedure en de kosten van de aanvraag.

Hebt u een MVV-plichtige nationaliteit? Dan hoeft u geen nieuw MVV visum aanvragen om een andere verblijfsvergunning aan te vragen. 

Immigration Services ondersteunt u bij het complete proces van uw aanvraag. Ons team van specialisten is

altijd volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, voorwaarden en benodigde documenten met betrekking tot uw verblijf in Nederland. Door het complete traject te coördineren en faciliteren bent u zeker van een soepel verloop.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Kosten procedure

 

 

Aan de wijziging of aanvraag van een andere verblijfsvergunning voor bepaalde tijd zitten kosten (leges) verbonden. Klik hier voor meer informatie over de hoogte van de leges. Deze kosten betaalt u aan de IND om de aanvraag in behandeling te nemen.

 

Daarnaast betaalt u ook voor de werkzaamheden van Immigration Services the Netherlands. Wij hanteren een vast bedrag van € 199,- exclusief BTW per aanvraag. Wij verzorgen uw aanvraag en ondersteunen u

bij het complete proces om binnen een zo kort mogelijke tijd een nieuwe verblijfsvergunning te verkrijgen.

Wordt uw aanvraag onverhoopt afgewezen? We tekenen kosteloos bezwaar voor u aan wanneer uw aanvraag door Immigration Services is ingediend.

 

Aanmelden verblijfsvergunning aanvraag

 

Alvorens u een opdracht geeft is het verstandig om eerst te controleren of dit mogelijk is en of u aan alle voorwaarden voldoet. Indien u aan alle voorwaarden voldoet kunt u zich inschrijven via onze website.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan vrijblijvend telefonisch contact op met ons team van specialisten.

Zodra wij uw aanmelding via onze website hebben ontvangen bevestigen wij de opdracht per e-mail middels een schriftelijke opdrachtbevestiging. Na het aanmaken van het dossier en bevestiging van de opdracht gaan wij aan de slag met uw zaak.

U ontvangt van ons een e-mail met benodigdheden voor het maken van een dossier. Uw gegevens slaan

wij op in ons systeem. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt en zijn enkel bedoeld voor de opdracht en de verwerking van de benodigde formulieren en documenten.

Na ontvangst van de benodigde documenten ten behoeve van de aanvraag van uw verblijfsvergunning streven wij ernaar de aanvraag binnen 10 werkdagen in te dienen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Indien u nog niet beschikt over alle benodigde documenten is het ook mogelijk de aanvraag in te dienen

bij de IND en de laatste documenten nader door te sturen.

De wettelijke beslistermijn van de IND bedraagt 6 - 12 weken. De afgifte van uw verblijfsvergunning wordt gerealiseerd door de IND, u haalt uw verblijfsvergunning op bij een IND-loket bij u in de buurt. Wij maken hiervoor een afspraak. Door het complete traject te coördineren en faciliteren bent u zeker van een soepel verloop.

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

621293-PNUBU4-582.jpg
bottom of page