top of page

FACILITEREND VISUM

Wilt u samen met een familielid met de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland Nederland inreizen, of naar een familielid in Nederland met een van deze nationaliteiten?

 

Dan kunt u een faciliterend visum aanvragen.

 

Immigration Services ondersteunt u graag om binnen een zo kort mogelijke tijd een faciliterend visum te verkrijgen.  

iStock_000050195114_Medium_edited.jpg

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00. Voor al uw vragen zijn wij dagelijks tussen

09:00 en 13:00 bereikbaar tijdens ons telefonisch spreekuur op telefoonnummer 070 - 800 2111 / 020 - 261 6434.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Naar Nederland reizen met een faciliterend visum 

Wilt u naar Nederland komen en reist u samen met of naar een familielid met de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland? Of bent u familielid van een Nederlander? Dan kunt u een faciliterend visum aanvragen. Met het faciliterend visum reist u samen met of naar een familielid met de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland.

Afhankelijk van uw nationaliteit, reist u Nederland in met of zonder faciliterend visum.

Faciliterend visum

Hebt u een visumplichtige nationaliteit? Dan hebt u een visum nodig om naar Nederland te reizen. Familieleden van burgers van de Unie krijgen gratis een Schengenvisum voor 90 dagen (visum type C)

als zij bij hun familielid in Nederland willen wonen. Dit heet een faciliterend visum.

 

U vraagt het faciliterend visum aan bij de Nederlandse ambassade of consulaat in het land waar u woont.

U geeft aan dat u in Nederland gaat wonen bij uw familielid met de nationaliteit van een land van EU, EER of Zwitserland. U laat met documenten zien dat u een familielid bent van de burger van de Unie.

Vrije termijn

Hebt u niet een visumplichtige nationaliteit? Dan reist u naar Nederland in uw vrije termijn. U hebt deze documenten nodig om naar Nederland binnen te komen:

  • Een geldig paspoort of ander reisdocument. Een kind mag bijgeschreven staan in het paspoort van       een van de ouders.

  • Document dat laat zien dat u een familielid bent van een burger van de Unie. Bijvoorbeeld een huwelijksakte of geboorteakte.

Beslistermijn faciliterend visum aanvraag 

U vraagt het faciliterend visum aan bij de Nederlandse ambassade of consulaat in het land waar u woont.

De Nederlandse ambassade of consulaat dient zo spoedig mogelijk via een versnelde procedure te worden afgegeven, in elk geval binnen 15 dagen. Slechts in uitzonderlijke gevallen mag het langer duren.

Van de aanvrager mag niet verlangd worden dat het doel van het verblijf wordt aangetoond met bewijzen.

De aanvrager hoeft ook niet aan te tonen over voldoende middelen van het verblijf te beschikken. Tevens is

de aanvrager ook niet gehouden om aan te tonen dat hij weer tijdig terug zal keren. Dit laatste is logisch, althans dat zou het moeten zijn. Het visum wordt immers aangevraagd om (mogelijk) in een EU-lidstaat te  gaan wonen.

 

Immigration Services ondersteunt u bij het complete proces van uw aanvraag tot en met uw aankomst in Nederland. Ons team van specialisten is altijd volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving, voorwaarden en benodigde documenten met betrekking tot uw verblijf in Nederland. Door het complete

traject te coördineren en faciliteren bent u zeker van een soepel verloop.   

Voorwaarden faciliterend visum

 

✓         U bent visumplichtig en u bent familie van een burger met de nationaliteit van de EU/EER of Zwitserland. 

✓         Het familielid waarmee u reist woont of reist naar een ander land dan waar hij/zij de nationaliteit van heeft.

         U voegt zich bij uw familielid of reist samen naar Nederland.

Kosten faciliterend visum aanvraag

 

Aan een faciliterend visum aanvraag zijn kosten verbonden. Voor een faciliterend Schengenvisum worden

geen legeskosten in rekening gebracht, het faciliterend visum zelf is gratis en vaak sneller klaar dan een Schengenvisum voor niet-familieleden.

 

U betaalt voor de werkzaamheden van Immigration Services the Netherlands. Wij hanteren een vast bedrag

van € 199,- exclusief BTW per aanvraag. Wij verzorgen uw aanvraag en begeleiden u gedurende de hele procedure tot en met uw aankomst in Nederland. 

Aanmelden faciliterend visum aanvraag

 

Alvorens u een opdracht geeft is het verstandig om eerst te controleren of dit mogelijk is en of u aan alle voorwaarden voldoet. Indien u aan alle voorwaarden voldoet kunt u zich inschrijven via onze website. Heeft u nog vragen? Neemt u dan vrijblijvend telefonisch contact op met ons team van specialisten.

Stap 1 - Aanmelden
U meldt zich aan via onze website door 'nu aanvragen' onderaan deze pagina te selecteren.

Stap 2 - Betaling

Voltooi uw aanmelding door het aanmeldformulier in te vullen. Vervolgens kunt u de visum aanvraag veilig online betalen via een van de betaalmethodes: iDeal (meest gekozen betaalmethode) PayPal of creditcard (Mastercard / Visa). 

Stap 3 - Bevestigen

Zodra wij uw aanmelding via onze website hebben ontvangen bevestigen wij de opdracht per e-mail middels een schriftelijke opdrachtbevestiging. Na het aanmaken van het dossier en bevestiging van de opdracht gaan wij aan de slag met uw zaak.

U ontvangt van ons een e-mail met benodigdheden voor het maken van een dossier. Uw gegevens slaan wij op in ons systeem. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt en zijn enkel bedoeld voor de opdracht en de verwerking van de benodigde formulieren en documenten.

​Na ontvangst van de benodigde documenten ten behoeve van de aanvraag van een faciliterend visum ontvangt u binnen 5 werkdagen de gehele aanvraag van ons. Vervolgens kan de aanvraag worden ingediend bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar u woonachtig bent. Aanvragen bij een ambassade van een ander land waar Nederland door vertegenwoordigd wordt kan ook. De wettelijke beslistermijn van de ambassade is 5 tot 10 werkdagen.

 

(!) U dient ten alle tijden de aanvraag van een faciliterend visum persoonlijk aan te vragen bij de Nederlandse ambassade of consulaat in het land van herkomst. Tijdens de afspraak legitimeert u zich en levert u uw paspoort in bij de Nederlandse ambassade of het consulaat.​ De afspraak voor een faciliterend visum aanvraag wordt door ons verzorgd.

Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

WIJ HELPEN U GRAAG VERDER!

621293-PNUBU4-582.jpg
bottom of page